Protestantse Gemeente te Weesp en Driemond

Kerstwandeling 2019

Foto's zijn gemaakt door: Mathé Snoek, Wil Oudshoorn en Willem Hilders.
 
Door de organisatie werd met argusogen de weersvoorspelling in de gaten gehouden voor zaterdag 21 december, de grootse première van de kerstwandeling: "Zoektocht naar het Licht". Overal in Weesp hingen kleine en grote aanplakbiljetten met de poster, waarop de uitnodiging stond: loop mee, doe mee!
En Weesp deed mee, massaal, maar gelukkig niet te massaal. Het was aangenaam druk op straat, overal liepen groepjes mensen, met of zonder kinderen, met een lichtje op hun jas of om hun nek en in hun hand de plattegrond. Hoe bijzonder is het dat mensen gaan toneel spelen, zonder dat ze geoefend zijn, zonder dat ze weten wat hun medespelers gaan zeggen.
De acteurs waren verkleed en geschminkt en ze werden de figuur die ze moesten uitbeelden. Ds Berit Bootsma vertelde in de preek op kerstmorgen dat ze God had gezien in het enthousiasme, in de bereidheid om mee te doen. De zangeressen zongen geïnspireerd, de trompettisten toeterden hun lippen blauw. Jozef en Maria op het paardje, wat waren ze lief.
Jozef met zijn assistent in de timmerwerkplaats, dertig keer een kribje in elkaar zetten, met steeds hetzelfde enthousiasme. Het Bios-gebouw aan de Middenstraat, was door de jongeren getransformeerd in het paleis van Herodes, de prachtige koningen kwamen op bezoek, éen van de hoogtepunten van de wandeling. Niet te vergeten de chocolademelk op het Blokker-pleintje, mits je je had in geschreven in het Romeinse Rijk. Maar eigenlijk was alles prachtig, de herders op het veld bij hun vuurtje die opgeschrikt werden door de engel, prachtig verbeeld door de engel op een dak in rook en licht te zetten, u had het moeten zien.
U kunt het ook nog zien op de website van tv Noord-Holland, want zij hebben een uitgebreide reportage gemaakt, ga naar www.nhnieuws.nl en dan zoekt u op kerstwandeling Weesp.
Voor het echte gevoel, de sfeer en de beleving, moet u echt nog een jaartje wachten, en hopen dat de organisatie het volgend jaar weer wil organiseren.