Protestantse Gemeente te Weesp en Driemond

Kerkblad Onderweg

Logo Wij staan vermeld

Aanmelden Nieuwsbrief

captcha 

125 bezoekers in de dienst vanaf 27 juni

Aanpassing aantal bezoekers
Het moderamen heeft besloten om, in lijn met het recente advies, vanaf zondag 27 juni 125 bezoekers toe te laten in onze kerkdiensten.
 
Aanpassingen per 21 juni
Met ingang van de dienst van zondag 27 juni mogen weer 125 bezoekers een dienst bijwonen.
Mondkapjes hoeven niet meer gedragen te worden, maar de voorwaarde is wel dat we ons strikt aan de 1,5 meter afstand houden!
Handen desinfecteren bij de ingang blijft ook nog van kracht, evenals het checkgesprek bij de ingang van de kerk.
 
Versoepelingen per 5 juni
Door de nieuwe versoepelingen per 5 juni as. , die de regering heeft aangekondigd, is het mogelijk geworden om vanaf zondag 6 juni diensten te houden met 50 bezoekers.
Dezelfde, eerdere, voorzorgsmaatregelen blijven van kracht: intekenen, thuisblijven bij corona klachten, handen ontsmetten bij binnenkomst, mondkapje dragen en pas afdoen wanneer je gaat zitten, looproutes volgen.
 
status per 23 mei 
Het moderamen heeft besloten dat met ingang van zondag 23 mei (eerste Pinksterdag) weer 30 bezoekers in de dienst aanwezig mogen zijn.
In een overleg tussen de overheid en een aantal kerken (CIO) is eerder besloten om kerken te adviseren om het weer mogelijk te maken om met 30 personen een dienst bij te wonen. We laten hiermee onze eerdere beleidslijn los (bezoekregeling voor theaters en musea) en sluiten ons aan bij dit CIO advies.
Maar, er mag nog niet gezongen worden, er zullen dus nog voorzangers aanwezig zijn in onze diensten.
Verder gelden de algemene coronaregels in de kerk: blijf thuis bij covid 19 symptomen, houd een afstand van 1,5 m, ontsmet bij binnenkomst de handen en draag een mondkapje. Wanneer je eenmaal zit, mag het mondkapje af.
We werken nu ook weer met het reeds bekende reserveringssysteem via onze website PGWD.nl. Vanaf de zondag, voorafgaand aan de dienst een week later, kan er vanaf 12.00 uur gereserveerd worden. Dus zondag 16 mei kan je vanaf 12.00 uur een plaats reserveren voor de dienst op 23 mei.
Indien je niet beschikt over een computer of het reserveren lukt niet, dan kun je een ticket reserveren via Anga Oosterom (tel. 0294-419499).
Het ticket moet bij binnenkomst worden ingeleverd.
Kinderen tot en met 12 jaar hoeven zich niet te registreren.
 
Wanneer er vragen zijn, dan kun je contact opnemen met Marien Weststrate (06-39871137)