Protestantse Gemeente te Weesp en Driemond

Kerkblad Onderweg

Logo Wij staan vermeld

Aanmelden Nieuwsbrief

Láátste week Luier-inzamelingsactie!

Luierinzamelingsactie oogst op 6 okt 2e actiedagOp naar de 15.000 luiers! Doet u mee?

De laatste week van onze Luier-inzamelingsactie voor de vluchtelingenkinderen in Griekenland is ingegaan! De actie loopt t/m zaterdag 24 oktober. De RK-Parochies Weesp en Muiden zamelen ook zondag 25 oktober nog in, liefst vóór 10.00 uur.

In de eerste 2 weken hebben wij verzameld: 9000 luiers!
ruim 100 pakjes babydoekjes
100 kindertandenborstels
50 tubes tandpasta voor kinderen
100 tandenborstels voor volwassenen
50 tubes tandpasta voor volwassenen
ruim 100 stukjes zeep (samen zo'n 9 kg zeep!)
69 flessen shampoo
Een aantal tubes/potjes babyzalf

Vorige week was het Herfstvakantie. Nu die voorbij is willen we nog graag voor deze láátste week een oproep doen: Helpt u ons naar de 15.000 luiers?
Het is woensdagavond terwijl ik dit schrijf, en de stand is halverwege deze laatste week: 10.700 luiers.
De palletdoos van maat 0, 1 en 2 is nagenoeg vol met zo'n 4500 luiers! Een container vol pakken luiers met deze kleine maatjes van de supermarkt op de achtergracht zorgde al direct voor een goede vulling.
In de palletdozen van de maten 3, 4 en 5 kunnen nog heel wat pakken luiers verzameld worden!
Ook in de gewone dozen met de andere producten is nog veel ruimte. Het zou mooi zijn als we die óók nog vol mee zouden kunnen sturen!

Jonge ouders met bakfiets met kleine kinderen er in, stopten voor de deur van Het Lichthuis aan het Waagplein en kwamen samen met de kinderen luiers en andere producten brengen. Eén jonge moeder kwam zelfs met de bakfiets uit Muiderbérg naar Weesp gefietst!
Teuni zag op de oprijlaan van de boerderij aan de Aetsveldseweg een scootmobiel verschijnen. Onder het afdak staat een grote kist waar luiers e.d in gedaan kunnen worden, goed te bereiken met een scootmobiel. Ruimte genoeg om de scootmobiel weer te draaien voor de terugweg.
En last but not least: op woensdag 21 oktober kwam een peuterklasje uit Weesp naar de boerderij (lopend door de regen!) om de door hen ingezamelde luiers te brengen. Hoe leuk!!

Mocht u al een bijdrage geleverd hebben: hártelijk dank! Mocht u nog van plan zijn een steentje bij te dragen, we zien uw bijdrage graag komen. Op de folder vindt u de inleverlocaties en -tijden.

Er is ook heel wat geld gedoneerd! hártelijk dank! Stichting Bootvluchteling gaat de donaties, waar 'Actie Weesp' bij vermeld staat, eind oktober optellen, en ons het totaalbedrag doorgeven.
 
 
 
 
 
Met een vriendelijke groet,

Cathalien Op 't Land
Secretaris Diaconie PGWD
Tel: 0294 418669
Mobiel: 0644540444