Protestantse Gemeente Weesp Driemond

pastoraat

Pastoraat
De Protestantse Gemeente van Weesp en Driemond wil een gemeente zijn waarin mensen verbonden zijn met elkaar. Betrokken, open en met ruimte voor iedereen zijn enkele woorden die onze gemeente kenmerken. Als gemeenteleden zien we naar elkaar om en zorgen we voor elkaar. Pastorale zorg kunnen we allemaal vragen en geven.
 
Kerkcontact

Gemeenteleden van boven de 80 jaar oud worden bezocht door de dames en heren van het kerkcontact. Deze grote groep vrijwilligers zorgt een paar keer per jaar voor een moment van persoonlijk contact en aandacht. De coördinatie van dit bezoekwerk is in handen van vijf wijkhoofden.

 
Persoonlijk gesprek
Misschien heb je behoefte aan meer persoonlijk contact, waarbij je kan doorpraten over geloofszaken die je bezighouden. Misschien ga je een moeilijke tijd door vanwege ziekte, werkloosheid of relatieproblemen. Wij luisteren graag naar jouw verhaal. Max Veenstra, Wil Vree en René Mynkong zijn onze pastorale ouderlingen. Zij worden ondersteund door drie bezoekmedewerkers. Wil je in contact komen met een van de leden van het pastorale team? stuur een email naar pastoraat@pgwd.nl
 
Meerdere gesprekken
Is zo'n gesprek niet voldoende en heb je behoefte aan meerdere gesprekken, bijvoorbeeld wanneer je kampt met ernstige twijfels over je geloof, ziekte of depressie, stuur dan een e-mail naar een van onze predikanten ds. Berit Bootsma of ds. Marjolijn de Waal.
 
BinnensteBuiten
De PGWD heeft een prachtig kerkgebouw in het hartje van Weesp. Wij verlangen ernaar om als kerk de deuren te openen en midden in Weesp aanwezig te zijn. BinnensteBuiten is het team onder leiding van ds. Berit Bootsma zoekt naar de verbinding tussen binnen en buiten de kerk.
De afgelopen jaren zijn er verschillende activiteiten en evenementen georganiseerd:
• Kerstwandeling, zowel live als digitaal
• BinnensteBuiten met Pasen, met kunst in de kerk en ontmoeting op het plein
• Een lach en een traan, ruimte voor rouwen en vieren
Wil je meer weten of vind je het leuk om hierover mee te denken, neem dan contact op met ds. Berit Bootsma