Het doel van ons gemeente-zijn is dat we als gemeente(leden) groeien in de verborgen omgang met God, groeien in de onderlinge gemeenschap, samen één zijn in veelkleurigheid, verbonden met, gastvrij naar en dienstbaar aan de samenleving en de wereld.

God in de Klimaatcrisis

Een interactieve workshop over zinvol handelen in tijden van klimaatverandering

Door: Alfred Slomp op uitnodiging van de Protestantse Kerk Weesp en Driemond
Voor wie: Iedereen
Toegang: Gratis, wel graag aanmelden op binnenstebuiten@pgwd.nl
Datum: donderdag 18 januari
Tijd: 20:00 – 22:00 (inloop: 19:45 uur)
Adres: Lichthuis, Waagplein 10, Weesp

Over de workshop:

De laatste jaren wordt steeds duidelijker welke impact wij hebben op de natuur. Ons afval stroomt door de rivieren en oceanen, de biodiversiteit holt achteruit en de klimaatcrisis wordt steeds meer zichtbaar. We kunnen er niet meer onderuit om anders te gaan leven. Niet alleen voor de dieren en planten of de generaties na ons, maar ook voor de meest kwetsbaren op de wereld die nu al het hardst geraakt worden. Wat kan je doen? Welke keuzes maken verschil en heeft het nog wel zin? Hoe voorkom je dat je uitgeblust raakt? En hoe houd je de hoop vast? En als je gelovig bent: hoe kun je je laten inspireren door Gods droom voor een eerlijke wereld?

Alfred Slomp geeft al jaren workshops en lezingen over duurzaam leven. Daarnaast is hij auteur van SuperWaar en zijn nieuwste boek Wat je wel kunt doen. Hij  neemt ons mee naar de vraag hoe je hoop houdt in een snel veranderende wereld.

Deelname is gratis. Opgeven graag voor 10 januari 2024 bij Sarah Klerks met een mailtje naar binnenstebuiten@pgwd.nl.

Wees welkom!